Blogs

Blijf volledig op de hoogte!

Welkom op de nieuwspagina van projectenbureau Fjild. Hier houden we je op de hoogte van onze laatste projecten, inspirerende blogs en heerlijke recepten.
Volg onze ontwikkelingen ook op sociale media en ontdek hoe we samen duurzame toekomst kunnen creëren voor iedereen!

22 januari 2023 Door een groep studenten voedingsmiddelentechnologie die studeren aan het Van Hall Larenstein, is een nieuw product ontworpen wat grotendeels uit reststromen bestaat. Het ontworpen product is een hutspotbrood, waarin restromen aardappel, wortel en ui zijn gebruikt. De informatie van dit project wordt onder...

16 januari 2023 Rabobanken in Friesland hebben in samenwerking met De Verspillingsmarkt in Buitenpost op 16 januari 2023 verse stamppot pakketten uitgereikt aan de Voedselbanken in Friesland. Rabobank wil op deze wijze steun bieden aan de Voedselbanken die momenteel voor grote uitdagingen staan.  “Door de huidige inflatie stijgt...

12 december 2022 t/m 9 januari 2023 Ruim 45 studenten opleiding Live Communicatie van NHL Stenden hebben eind vorig jaar de ‘Happy No Waste’ week georganiseerd in samenwerking met de VerspillingsMarkt! De studenten hebben de opdracht gekregen om een workshop te bedenken om doelgroepen te inspireren,...

12 december 2022 t/m 9 januari 2023 Ruim 45 studenten opleiding Live Communicatie van NHL Stenden hebben eind vorig jaar de ‘Happy No Waste’ week georganiseerd in samenwerking met de VerspillingsMarkt! De studenten hebben de opdracht gekregen om een workshop te bedenken om doelgroepen te inspireren,...

11 december 2022 Op uitnodiging van Rabobank heeft Fjild VerspillingsMarkt een werkbezoek gedaan bij stichting Boeren voor Buren in Amsterdam. Stichting Boeren voor Buren verkoopt iedere twee weken groente, fruit en kruiden aan inwoners van Amsterdam en omstreken. Structureel gezonde, verse en betaalbare groente, fruit en...

8 december 2022 Samen met studenten Bedrijfskunde van de Hanzehogeschool is er onderzoek gedaan naar reststromen in de landbouw, hiervoor zijn een aantal boeren benaderd met vragen over de behoefte naar een online platform of een ‘korte keten’ bijvoorbeeld het netwerk Boeren voor Buren. Bij de voedselproductie...

28 november 2022 Wij zijn zes vierdejaars studenten Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool Groningen. Als onderdeel van het afstuderen doen wij een onderzoek in opdracht van Fjild | VerspillingsMarkt, gericht op het duurzamer aanbieden van reststromen van AGF-producten (Aardappel, Groente en Fruit) van agrariërs/telers. Om met betrouwbare resultaten voor ons onderzoek...

25 november 2022 In samenwerking met de Friese Ambassade zijn er vanochtend appels en peren geplukt bij Rin Krap in St. Jacobiparochie. Het fruit is geoogst en wordt geperst tot fruitsap. Verkrijgbaar vanaf 1 januari 2023 bij B!zonder van Friese Ambassade. ...

25 november 2022 Op vrijdag 25 november heeft VerspillingsMarkt een gastcollege verzorgd bij ROC Friese Poort Sneek. Onder begeleiding van Gerard Voskuilen gaan 13 studenten van de opleiding Gespecialiseerd kok/Dutch Cuisine een challenge aan om een product te ontwikkelen uit reststromen brood, aardappelen en groenten. Succes...

24 november 2022 Hallo iedereen, het is weer tijd om ons in te zetten voor de VerspillingsMarkt om doelgroepen te inspireren, activeren en verbinden om voedselverspilling te voorkomen. Ook dit jaar gaan we dat doen met het event’ Happy No Waste’. Echter doen we het dit...