Recepten

Blijf volledig op de hoogte!

Welkom op de nieuwspagina van projectenbureau Fjild. Hier houden we je op de hoogte van onze laatste projecten, inspirerende blogs en heerlijke recepten.
Volg onze ontwikkelingen ook op sociale media en ontdek hoe we samen duurzame toekomst kunnen creëren voor iedereen!

9 mei 2023 Ingrediënten: voor 1 liter · 1 ui, fijngehakt · 1 knolselderij, geschild en in blokjes gesneden · 1 teentje knoflook, fijngehakt · 1 blokje groentebouillon · 1 eetlepel olijfolie · 50 ml. (optioneel) · Zout en peper naar smaak Instructies: 1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. 2. Voeg de...

9 mei 2023 Ingrediënten: voor 1 liter · 2 middelgrote wortels, geschild en in blokjes gesneden · 1 middelgrote pastinaak, geschild en in blokjes gesneden · 1 middelgrote ui, fijngehakt · 1 teen knoflook, fijngehakt · 1 blokje groentebouillon · 1 eetlepel olijfolie · Zout en peper naar smaak · Room 50 ml. · Optioneel: verse kruiden...

18 mei 2022 Heerlijke, frisse salade met een krokante bite voor in de lente / zomer! Ingrediënten (4 personen) 3 middelgrote aardappelen 200 gr gerookte makreel 1 appel 20 gr bieslook 20 gr sjalot Zout/peper 100 gram yoghurt Zonnebloem olie (of andere olie naar wens) Dit heb je nodig Snijplank Koksmes Bekken Gastronormbak Frituur Aan...

22 april 2022 Ingrediënten (4 personen) 250gr  uien 500 gr aardappelen 1 blaadje laurier 2 kruidnagel 25 gr miso 1 appel  300 ml room Peper/zout Dit heb je nodig Snijplank Kookpan Kidde (professionele slagroomspuit) Koksmes Staafmixer Zeef Aan de slag Zet een pan op met water en breng dit aan de kook. Schil ondertussen...

15 april 2022 Ingrediënten (4 personen): 2 winterpenen 10 gram zout 15 gram mosterd Peterselie 150 gr Koriander 100 gr Bieslook 100 gr Dit heb je nodig: Snijplank Dunschiller Koks mes Bekken Lepel Vacuümverpakking Aluminiumfolie Aan de slag:      1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Schil de wortels en wikkel ze met het zout in aluminiumfolie. 3. Doe...

8 april 2022 Recept van Pieter, student Gespecialiseerd kok aan ROC Friese Poort in Sneek. Foto door Henry Vos. Ingrediënten (4 personen) 4 stevige grote aardappels 2 eetlepels gesmolten boter 1 teen knoflook Snufje zout en peper Dit heb je nodig ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet) Aan de slag Verwarm de oven voor...

De traditionele kletskop, maar dan net anders: Frisse muntkletskoppen! Een heerlijk recept om thuis eens te proberen met de resten munt in je koelkast! Benodigdheden: - suiker 200 gram - bloem 100 gram - boter 50 gram - water 50 ml - verse munt 100 gram - snufje zout Extra...

De oudbrood quiche is inmiddels een echte Daisy-klassieker en een ultiem restjesrecept. De bodem maak je van oud brood en de vulling van restjes. Het is makkelijk, een stuk gezonder dan het origineel met bladerdeeg en het ziet er ook nog eens fantastisch uit....